Chansons sans paroles

Introductie

Een verhaal zonder woorden
verteld met viool en begeleiding

Uit de projecten en reizen van Wouter Vandenabeele groeide zijn behoefte om een verhaal te vertellen, zonder woorden, met de viool. Voor Chansons Sans Paroles laat Wouter zich begeleiden door enkele bevriende muzikanten waarmee hij al jarenlang samenwerkt, bijgestaan door enkele gastmuzikanten. 

Dit keer geen composities voor grote orkesten noch overweldigende arrangementen. Wouter kiest resoluut voor soberheid: indrukken in kleine muzikale miniaturen.

 

Chansons sans paroles

Wouter Vandenabeele: viool
Arne Van Dongen: bas
Anne Niepold: accordion
Soetkin Baptist: zang

Extra:

Malick Pathé Sow: odu, gitaar
Serigne C.M. Gueye: percussie

 
Chansons pour la fin d’un jour

Wouter Vandenabeele: viool
Ertan Tekin: duduk
Emre Gultekin: saz, voice
Joris Van Vinckenroye: bass 

Chansons pour le temps qui reste

Na 'Chansons sans paroles' (genomineerd voor de Klara-muziekprijzen 2007) en 'Chansons pour la fin d'un jour' (met Emre Gultekin en Ertan tekin) is er nu "Chansons pour le temps qui reste", de derde en laatste cd uit de Chanson-trilogie van Wouter Vandenabeele. 

Wouter en de zijnen brengen instrumentale 'chansons' die dromerige impressies geven van voorbije reizen, ontmoetingen,... waarbij de viool rustig ronddwaalt, een beetje als een fado zangeres, nu eens hevig dan weer dromerig. Muziek om 's avonds van te genieten voor de complete zonsondergang met een goed glas rode wijn, je gedachten laten meeslepen naar een land of een paradijs waar je wel of niet geweest bent, maakt niet uit. Hopelijk is er die avond goede wijn te verkrijgen in De Centrale...

 
Wouter Vandenabeele: viool
Erno Nossent: piano, composities
Lode Vercampt: cello
Sara Salvérius: accordeon

© woutervandenabeele.be 2007-2014 - site: arban